Briose cu portocale

2014-01-09
  • Servings : 12
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 25m
  • Ready In : 45m
O reteta de briose cu portocale, pentru concursul “Razboiul Brioselor“, inscrisa de Monica Horoiu.

Ingredients

  • 2 ouă
  • 100 gr de unt moale
  • 130 gr de zahăr
  • 140 gr făină
  • 12 patratele de ciocolată (sau cate briose vreti sa faceti)
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 3 linguri de lapte
  • un praf de sare
  • 1 portocala

Method

Step 1

Amestecam faina cu praful de copt si zaharul vanilat si 1 lingurita de coaja de portocala. Batem ouale, adaugam untul , laptele si zaharul, dupa care cu o lingura punem incet, incet amestecul de ingrediente uscate.

Step 2

La final adaugam portocala taiata cuburi marunte si omogenizam compozitia. Punem 1 lingura de umplutura in forma de briose, apoi un patratel de ciocolata si apoi inca 1 lingura de umplutura (sau cat e nevoie pentru a umple trei sferturi de forma)

Step 3

Dam tava la cuptorul preincalzit . Cand sunt gata le servim pudrate cu zahar. Sunt minunate ca desert si devin un partener minunat pentru cafeau amara servita la birou sau acasa in fotoliu.

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • DSCN2005

    Prajitura de post cu mere

  • DSCN1291

    Cheesecake cu ciocolata

  • DSCN1692

    Muffins cu banane si fulgi de migdale

  • DSCN1010

    Baclava cu nuca

  • DSCN1186

    Cheesecake cu capsuni

Recipe Comments

Comment (1)

Leave a Reply