Briose cu portocale

2014-01-09
  • Portii: 12
  • Timp de pregatire: 20m
  • Timp de gatire: 25m
  • Timp total: 45m
O reteta de briose cu portocale, pentru concursul “Razboiul Brioselor“, inscrisa de Monica Horoiu.

Ingrediente

  • 2 ouă
  • 100 gr de unt moale
  • 130 gr de zahăr
  • 140 gr făină
  • 12 patratele de ciocolată (sau cate briose vreti sa faceti)
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 3 linguri de lapte
  • un praf de sare
  • 1 portocala

Mod de preparare

Pasul1

Amestecam faina cu praful de copt si zaharul vanilat si 1 lingurita de coaja de portocala. Batem ouale, adaugam untul , laptele si zaharul, dupa care cu o lingura punem incet, incet amestecul de ingrediente uscate.

Pasul2

La final adaugam portocala taiata cuburi marunte si omogenizam compozitia. Punem 1 lingura de umplutura in forma de briose, apoi un patratel de ciocolata si apoi inca 1 lingura de umplutura (sau cat e nevoie pentru a umple trei sferturi de forma)

Pasul3

Dam tava la cuptorul preincalzit . Cand sunt gata le servim pudrate cu zahar. Sunt minunate ca desert si devin un partener minunat pentru cafeau amara servita la birou sau acasa in fotoliu.

Nota

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 persoane au votat reteta

Retete asemanatoare
  • DSCN1010

    Baclava cu nuca

  • DSCN1186

    Cheesecake cu capsuni

  • DSCN1236

    Biscuiti cu scortisoara Dukan

  • DSCN0922

    Prajitura rumba cu zmeura

  • DSCN1065

    Snickers Cheesecake

Recipe Comments

Comment (1)

Lasă un răspuns