Miere din flori de papadie

2013-07-26
  • Cantitate: 3 borcane
  • Timp de pregatire: 60m
  • Timp de gatire: 0m
  • Timp total: 60m

Se poate indulci cu ea laptele, ceaiurile etc sau se poate consuma pe paine cu unt….este o minunatie.

  •  

    Ingrediente

    • 300 flori de papadie
    • 750 g zahar
    • 1 l apa
    • 1 lamaie
  • Mod de preparare

    Pasul1

    Spalam usor florile de papadie in apa rece. Punem apa la fiert si cand da in clocot punem si florile. Lasam sa dea 2-3 clocote, oprim focul si lasam peste noapte sa se patrunda. A doua zi, strecuram siropul si papadiile le aruncam.

    Pasul2

    Punem la fiert siropul si dupa ce da un clocot adaugam 750 g zahar. Lasam sa fiarba pana se incheaga,cam 1 ora jumate. Chiar la sfarsit adaugam coaja taiata marunt de la lamaie si sucul de la lamaie.(eu am pus cateva felii de lamaie) Cand nu mai picura de pe lingura si curge in fir subtire inseamna ca este fiert.

    Pasul3

    Daca nu este fiarta destul mierea se va strica, deci mai bine mai fiarta. Desi daca e prea fiarta se va zahari, dar daca o punem in apa fierbinte, sau 1-2 minute ma cuptorul cu microunde isi revine. Turnam in borcane sterilizate, lasam sa se raceasca si o depozitam in frigider.

 

Nota

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 persoane au votat reteta

Retete asemanatoare
  • Coaja rasa de portocala pentru deserturi

    Coaja rasa de portocala pentru deserturi

  • Esenta de vanilie

    Esenta de vanilie

  • Zahar  Lavandat

    Zahar “lavandat”

  • Miere cu vanilie

    Miere cu vanilie

  • Dulceata de pepene galben1

    Dulceata de pepene galben

Lasă un răspuns