Pogacele cu jumari

2013-08-13
  • Portii: 6
  • Timp de pregatire: 40m
  • Timp de gatire: 40m
  • Timp total: 1:30 h

Este o reteta din batrani, satioasa si merge bine langa un pahar de tarie.

  •  

    Ingrediente

    • 600 g faina
    • 400 g jumari (tocate prin masina)
    • 2 oua
    • 1 pahar lapte caldut amestecat cu 1 cub rojdie ( 25 g) si 1 lingura zahar(maia)
    • sare
  • Mod de preparare

    Pasul1

    Se framanta un aluat din faina, oua, sare si maiaua. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

    Pasul2

    Se intinde aluatul intr-o foaie de cca 1 cm grosime, se unge 1/2 din pasta de jumari si se impatura aluatul in 4, dam aluatul la frigider pentru 30 de minute, il intindem din nou, il ungem cu pasta ramasa, il impaturam ultima data si intindem usor o foaie de cca 1 cm grosime.

    Pasul3

    Se taie formele dorite, se aseaza in tava pe hartie de copt, se ung cu ou, se presara chimen si se dau la cuptor, la foc mic pentru cca 35-40 de minute, pana se rumenesc.

 

Tipul Retetei: Etichete:
Nota

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 persoane au votat reteta

Retete asemanatoare
  • DSCN1692

    Muffins cu banane si fulgi de migdale

  • DSCN0928

    Sanziene cu silvoit

  • DSCN0764

    Cornulete cu untura

  • DSCN9665

    Gogosi pufoase

  • DSCN7064

    Chifle dukan

Lasă un răspuns