Racituri de porc

2013-11-27
  • Portii: 10
  • Timp de pregatire: 60m
  • Timp de gatire: 2:0 h
  • Timp total: 3:0 h
Racitura sau piftie de porc, o reteta traditionala pe care o preparam in fiecare an, de sfintele sarbatori de iarna.
Servita pe un platou langa jumari, caltabos, sangerete si alte retete specifice acestei perioade, cu mustar, boia, ceapa rosie etc ..

Ingrediente

  • picioare de porc
  • capul de la porc (cu urechi,limba)
  • soric de porc
  • optional carne de porc
  • piper macinat si sare dupa gust
  • usturoi dupa gust
  • 3-4 frunze dafin
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacina telina

Mod de preparare

Pasul1

Se spala bine capul de porc si picioarele (care trebuie sa fie parjolite).

Pasul2

Se pun intr-o oala: picioarele, capul, soricul, carnea, sare si piper dupa gust. Se adauga apa cat sa le acopere bine si se lasa la fiert la foc mic. Dupa ce au dat un clocot, se spumeaza, se adauga foile de dafin, ceapa, morcovul si telina intregi si se lasa la fiert pana carnea se desprinde de pe os. Puteti pune putina zeama pe o farfurie, iar dupa ce s-a racit aceasta trebuie sa se incheaga.

Pasul3

Dupa ce pasii de mai sus sunt urmati, scoatem legumele din oala, strecuram zeama,carnea si soricul le taiem bucatele si le repartizam in forme (farfurii, tavi etc).

Pasul4

Facem un mujdei din usturoi si il turnam in zeama, daca mai este nevoie se mai adauga sare si piper. Turnam zeama peste carnea de porc si o lasam la racit (noi am lasat-o peste noapte).

Pasul5

Servim cu boia si mustar. Pofta Buna !

Nota

(5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

2 persoane au votat reteta

Retete asemanatoare
  • DSCN0764

    Cornulete cu untura

  • DSCN9665

    Gogosi pufoase

  • DSCN8471

    Lapte de pasare

  • DSCN7860

    Piftie de pui

  • DSCN8268

    Dobos aperitiv

Lasă un răspuns

Follow
Primeste fiecare reteta noua direct in casuta ta de email!
Fii la curent cu toate retele postate de noi!
Urmareste-ne si pe Facebook